Det kan hurtigt blive et dyrt og uoverskueligt projekt, at skulle renovere et køkken. Det fandt jeg ud af, da vi skulle renovere vores køkken. Jeg har derfor samlet et par gode råd og tips til, hvordan du kan komme godt og helskindet igennem en køkkenrenovering.

Sørg for at lægge et realistisk budget

Det allervigtigste, når du skal igang med sådan et budget, er at få lagt et realistisk budget. Det er vigtigt for både dig, og især din bedre halvdel at vide, hvor mange penge der er at gøre godt med. Dit renoveringsbudget skal sørge for, at hele projektet ikke løber af sporet økonomisk. Derudover, er det også godt at vide i forhold til, hvilke materialer du kan få for dine penge.

Sådan snyder du dig til et større køkken

Bor du i en lille københavner lejlighed, som vi gør, så kan vi helt klart anbefale at få åbnet køkkenet op. Vores lejlighed var delt op i henholdsvis 4 rum. Vores gamle køkken var aflangt og smalt, så vi nedlagt en væg indtil vores stue. Det er det bedste, vi har gjort. Vores køkken virker meget større, og der er kommet et helt andet lysindfald. Også er der blevet plads til en dejlig lille køkkenø.

Få et overblik over køkken materialer

Et nyt køkken, er et af de større projekter, du kan gå igang med i dit hjem. Der er mange ting, som du bør overveje, før du vælger at gå i gang med et køkken renoveringsprojekt. Udover budgettet for projektet, så er det næstvigtigste, materialer. Det kan hurtigt blive uoverskueligt med de mange køkkenløsninger.

Den måde, som vi fandt vores køkkenelementer og materialer på, var ved at gennemgå vores budget. Herefter vidste vi, hvilke materialer, vi kunne gå efter. Vi valgte at bruge de fleste af vores penge gode hvidevarer og armaturer.

Min kæreste havde drømt om en vandhane, der kan lave bobelvand fra Grohe. De har en fantastisk vandhane, som hedder Grohe Blue Pro, som giver dig vand i allerhøjeste kvalitet. Jeg troede ikke, at vand kunne smage godt indtil, jeg smagte vand fra vores nye vandhane.

Sådan kan du spice dit køkken

Der er mange måde, hvorpå du kan spice dit køkken op. En af de letteste måde, er via farver. At tilføre en af dine vægge en farve, kan gøre rigtig meget for hele rummet. De danske hjem består som regel af hvide vægge, hvide skabe og hvide hvidevarer. Det er det enkelte skandinavisk stil, som mange går efter.

Men du kan også sagtens vedligeholde den skandinaviske stil med for eksempel mørke farver. Det er dog vigtigt at nævne, at ikke alle vægge behøver at blive farvet, hvis den skandinaviske stil skal bibeholdes. Mørke farver kan nemlig hurtigt så et rum til syne mindre, hvis de ikke bliver brugt korrekt. Vi har for eksempel farvet vores ene væg i en mørkegrå farve. Det giver nemlig en god kontrast til vores hvide stukke og vores hvide bordplade. Du kan eventuelt prøve dig frem med nogle forskellige farveprøver. Dem kan du som regel få gratis hos for eksempel Røverkøb eller i Flugger.

Held og lykke med dit køkken renoveringsprojekt.