Global opvarmning er blevet et kendt fænomen, og den materialistiske tilgang som har hærget modeindustrien de sidste årtier, er ved at blive omdannet til en minimalistisk og bæredygtig tilgang til moderigtigt tøj.
Nyt, nyt, nyt”, er ikke længere moderne, tværtimod er ”gammelt i nye klæder” 2021’s motto.

Vi skal ikke udskifte hele vores garderobe, blot fordi årstiderne skifter, men så vidt som muligt genbruge vores tøj for at minimere Co2 udledningen og den overproduktion der finder sted i hele verdenen i dag.

At gå moderigtig klædt, prioriteres af mange. At være velklædt kan være med til at udtrykke ens personlighed, ens humør og forbedre ens selvtillid. Moden skifter hele tiden og det kan være svært at følge med, især nu, når det at følge med betyder, at man genbruger sit tøj – uden at have det samme outfit på hverdag.

Køb elementer der kan styles forskelligt

Vil du gå bæredygtigt klædt, og samtidig følge tidens trends?

Så kan du med fordel købe produkter der kan bruges både til hverdag og fest.
F.eks. når du skal købe sko, kan du vælge en støvle som både kan bruges på kontoret sammen med et par jeans, eller til en tøseaften stylet med en kjole.

Du kan også ændre looket på kjolen. F.eks. en normal sort kjole kan nemt styles så den bliver klar til en tur i byen. Køb et bælte med et flot spænde og sæt det i taljen. Din kjole får et nyt liv, og samtidig hjælper bæltet med at fremhæve dine former.

Sommerens ’must haves’

I stedet for at fylde din garderobe op med nyt tøj er der nogle enkelte ’must haves’ til sommeren 2021:

  1. Oversize kjoler eller trøjer
  2. Suit up
  3. Lækre i Læder

Jeg vil i det næste afsnit forklare dig, hvordan du bedst muligt kommer med på sommerens mode 2021, og samtidig passer på pengepungen og miljøet.

Oversize kjoler el. trøjer

En oversize trøje eller kjole kan bruges til hverdag og samtidig være festlig til en aften i byen.
Til hverdagsbrug kan kjolen styles med et par flade sneakers og håret i en hestehale. Samme kjole, kan men et par stilletter og løst flot hår være den perfekte aftenkjole.

Suit up

Et suit til kvinder kan bruges på mange måder. Brug hele sættet samlet, eller brug bukserne sammen med en t-shirt eller brug jakken over din oversize kjole for at skabe et klassisk look.

Ligesom med kjolen, kan et suit hurtig gå fra at være et hverdagsoutfit til at blive klar til en middag i byen.

Lækker i læder

Læder er et af de mest holdbare materialer at producere tøj i, da læder er et meget slidstærkt materiale. En læderjakke kan holde i over 10 år, hvis man passer på den. Derfor er læder et af de store trends i 2021, da man på den måder køber produkter der vil holde i mange år.

En læderjakke går aldrig af mode. Ved at investere i en rigtig læderjakke, investere du i en jakke der holder i mange år, hvilket både er godt for din pengepung da du slipper for at købe nye jakker hele tiden, samtidig med at du skåner miljøet.

Køb genbrug

Nogle gange skal der nyt til for at skåne miljøet kan du med fordel købe dit nye tøj på salgsplatforme som Tradono eller Facebook Market Place. Her kan du købt nyt brugt tøj. På en måde skåner du miljøet, du spare penge og du får samtidig opdateret din garderobe.