I dag er der mange firmaer, der giver firmabiler til sine ansatte, fordi der er arbejdsopgaver uden for arbejdspladsen, der kræver, at man har en bil. Det er en rigtig fin gestus, men den kommer ofte med mistanken om, at firmabilen bliver brugt til andet end arbejde. Den gode nyhed er, at du kan sikre dig, at den ikke gør. Nysgerrig? Læs mere her!

Brudt tillid

Det kan være, du før har prøvet, at en medarbejder har brudt tilliden mellem jer, fordi firmabilen blev brugt forkert. Det er også meget muligt, at du ikke er klar over, hvorvidt firmabilen er blevet brugt til andet end arbejde – men mistanken er der, ikke sandt? Det kan være svært at være den hårde chef, der skal konfrontere sine ansatte med suspekte spørgsmål omkring brug af firmabil. Men der er en måde, hvor du kan undgå at konfrontere uden bevis, og det kaldes for flådestyring.

Hvad er flådestyring?

Flådestyring er en registrering over, hvor dine ansatte befinder sig, når de bruger deres firmabil. Det er en måde at holde komplet øje med, hvordan og hvor firmabilen bliver brugt. Flådestyring udformer sig i små enheder, der kan placeres forskellige steder i bilen – alt afhængigt af, hvilken enhed man vælger. Enhederne er forsynet med et GPS-system, der tracker de ansatte, så du kan se, præcis hvor de befinder sig.

Hvordan fungerer flådestyring?

Flådestyring fungerer ved, at man placerer en enhed med GPS-system et sted i bilen. Hvis du gerne vil lade dine ansatte blive i troen om, at de ikke bliver tracket, kan du f.eks. placere enheden på bilens batteri. Det betyder også, at den ansatte ikke lige kan snyde og pille enheden ud, som man kan gøre med nogle af de andre enheder. Der er nemlig også en enhed, der placeres direkte i bilen kabine. Denne kan sammenkobles til OBD-porten, og sidder denne et dårligt sted i forhold til skjul af tracker, så kan du medkøbe et OBD forlængerkabel, så du stadig kan placere trackeren et sted, hvor den ansatte ikke kan se den. Du kan finde ud af mere om flådestyring her: https://worklogger.io/moduler/flaadestyring/.

Har jeg brug for flådestyring?

Du synes måske, det virker lidt for lumsk at placere GPS-trackere i dine ansattes firmabiler, uden de ved noget om det. Det er også helt fair, men du kan jo vælge at gøre det lige på den måde, du finder bedst. Du kan jo også vælge at informere dine ansatte om, at der er GPS-tracker i bilen, når du udleverer en firmabil til dem. På den måde er du måske allerede sikker på, at dine ansatte overholder det, der er aftalt, de må bruge firmabilen til. Du kan altid senere tjekke op på det, hvis du har flådestyring. Det giver dig altså muligheden for det komplette overblik, uanset åben du vælger at være omkring det over for dine ansatte. Men du skal også huske på, at det er dig, der er chefen, og du skal jo heller ikke snydes af dine ansatte.