Skal du snart på vandretur – eller overvejer du at komme i gang med det? Det er bare med at komme igang. Der er ikke noget, som en frisk vandretur i den danske natur. Nyd stilheden væk fra os og larm og find din indre ro. Jeg har i dette opslag skrevet 5 tips til hvad du huske på vandreturen – så er du sikker på at komme sikkert igennem turen.

Hvor langt skal i gå?

Det er vigtigt at overveje, hvor langt en strækning i skal gå på turen. Er du en trænet outdoor specialist i god form? Eller er det første gang du skal afsted? Længden afhænger naturligvis af din erfaring og det terræn, som du skal gå i. Vigtigst er det, at du ikke er for overambitiøs. Det hyggelige i samværet og nydelsen af at være en del af naturen, kan hurtigt forsvinde hvis man har travlt på turen. Derfor vil jeg ikke anbefale at man går over 20 km. Om dagen lige meget terræn. Det vigtigste ved en vandretur er at man ikke har travlt, det er ligesom hele essensen af en vandretur at man skal slippe væk fra hverdagens stress og jag. 

Hvilke støvler skal du vælge?

Alt afhænger af klima og terræn. Skal du gå i grupperet terræn, vil jeg klart anbefale vandrestøvler. Det gode ved vandrestøvler er, at de går omkring anklen. På den måde undgår du vrid i anklen, som kan være meget smertefulde og være årsag til at du bliver nødt til at aflyse turen. Skal du vandre i skoven, eller i let grupperet terræn, vil vandresko være fine. Det vigtigste er at det tænker på det terræn, som du skal gå i, samtidig med at dine sko eller støvler er behagelige at have på.

Husk at booke din shelter!

Amorous hikers standing on stones by water and waving hands

Skal i på en længere vandretur hvor der er behov for overnatning? I Danmark ligger der mange shelters rundt omkring på vandreruterne. Det er bare vigtigt at du husker at booke dem. Lige nu er vandreture populære som aldrig før, derfor kan der god være længere ventelister på de shelters der ligge rundt omkring. Specielt dem der ligger tæt på byerne. Derfor er det en god idé at være ude i god tid og huske at reservere! Ellers risikerer man at komme frem til en shelter der allerede er booket. Jeg taler af erfaring her!

Hvor skal jeg købe mine vandresko?

Jeg har i en lang årrække foretrække mærket Merrell. De laver fantastisk gode vandresko til kvinder & mænd. Mange mener at det faktisk er nogle af de bedste vandresko til herre og damer. Men vigtigst af alt, skal du tænke på komforten, hvis du føler du går godt i de vandresko du har, er mærke of pris naturligvis ligegyldigt.