Vi lever i det postmoderne samfund, og teknologien er uundgåelig. Selvkørende biler, 3D scanning, robotter, fuldautomatiske lagerhuse og artificial intelligens. Fremtiden er spændende, og mange af disse teknologiske opfindelser er allerede i gang med at gøre dit liv lettere.

3D scanning

3D scanning er kommet for at blive, og det kommer helt klart til at gøre mange processor mere effektive. Denne teknologi kan bruges i mange brancher f.eks. i byggeribranchen og til at scanne gravide. Det kan tage lang tid at opmåle alle de små kroge i et stort byggeri, og derfor kan 3D scanning være med til at gøre dit liv lettere. 3D scanning bruger laserteknologi til at skabe præcise billeder af selv de mest kompliceret genstande. På https://bygkontrol.dk/3d-scan-to-bim/ kan du se, hvordan 3D scanning kan bruges til at opmåle alle slags bygninger.

Artificial intelligens

Artificial intelligens er et begreb, man bruger om maskiner med menneskelig intelligens. Dog er der stadig lang vej til at computerens intelligens ikke kan adskille sig fra menneskers, selvom at computeren er virkeligt klog. Artificial intelligens betyder dermed, at en computer er i stand til at lære og tage beslutninger. Denne teknologi bliver allerede brugt i mange sammenhænge, og det forventes kun at artificial intelligens får større betydning i fremtiden. I dag bruges teknologien til at automatiserer rutiner, og dette ses f.eks. i robotstøvsugere og selvkørende biler.

Selvkørende biler

Selvkørende biler er et produkt af artificial intelligens, og selvom at den selvkørende bil ikke er færdigudviklet nok til at være på markedet, skal det nok blive en af fremtidens store opfindelser. En selvkørende bil kan skabe stor værdi for mennesker og ville kunne påvirke vores liv utroligt meget. Først og fremmest vil den selvkørende teknologi gøre færdsel i trafikken mere sikker, og derudover vil man kunne spare utroligt meget tid, hvis man ikke behøvede at køre bilen selv.
Selvkørende biler er en del af fremtiden, og hvis bilen selv kunne hente børnene fra skole eller selv kunne køre hjem efter, man f.eks. er blevet sat i lufthaven, kunne dette skabe stor værdi for mange familier.

Skal man være bange for den teknologiske udvikling?

Teknologi er fascinerende, men kan samtidigt også være skræmmende. Vil robotterne nogensinde blive så kloge, at de kan vælge at være onde, og vil alle miste deres jobs? Dette er almindelige bekymringer, som omhandler teknologi.
Men den teknologiske udvikling er kommet for at blive, og automatiseringen af processor og forskellige jobs er alt andet lige mere effektivt og lønsomt. For dem der får taget deres job af en maskine, kan det føles som om, at denne udvikling guider samfundet et forkert sted hen, men hvis man ser det fra den anden side, skaber den teknologiske udvikling også jobs. Der skal være nogle til at reparerer maskinerne eller sørge for at samlebåndet aldrig går i stå. Det er en naturlig udvikling at nogle jobs uddør og bliver erstattet af nogle andre.

De yngre generationer er vokset op i teknologisamfundet, hvorimod de ældre generationer har set det ske. Udviklingen forsætter med hastige skridt, og teknologien vil forsætte med at forsøge at gøre vores hverdagen endnu lettere.