De fleste haver er beriget med et frugttræ af den ene eller anden slags. De fleste vil minimum have et æbletræ, da æbletræet er et af de mest alsidige og almindelige frugttræ. Dette skyldes først og fremmest, at frugten er lækker, og kan nydes af stort set hele familien. Hvis man ender med en dårlig høst, kan man nemt bare bruge æblerne til kompot eller æbletærte, og de vil derfor aldrig gå til spilde. Man kan i mange haver finde ældgamle æbletræer, hvis man flytter ind i en gammel bolig kan man finde æbletræer, der har stået i haven i flere generationer.

 

Dette er utrolig hyggeligt, og træet for dermed også en værdi udover at levere lækker frugt og hyggelig stemning i haven. Dog betyder dette også, at man selvfølgelig ønsker at tage sig godt af dette æbletræ, da det ville være forfærdeligt, hvis det pludselig skulle gå hen og dø ud. Derfor er det også vigtigt, at man sørger for at undersøger sagerne inden man begynder på beskæring af æbletræer. Det kan nemlig have fatale konsekvenser for træets videre liv, hvis ikke de behandles ordentligt og på den rigtige måde. Dette betyder også, at det i de fleste tilfælde er sikrest, hvis man hyrer en professionel til at tage sig af sagerne.

Få fat i et uforpligtende tilbud for beskæring af æbletræer

Hvis man kigger bare i København, vil man se, at der findes en lang række firmaer, der alle leverer beskæring af æbletræer, og det bliver derfor intet problem at finde en til at udføre arbejdet. Derimod kan det være svært at vælge mellem de mange forskellige muligheder. Når man skal til at beslutte sig, kan det være en god idé, at man ligger sig et klart budget, hvorefter man ringer til forskellige muligheder for at få lavet et uforpligtende tilbud, hvor man får præsenteret, hvad man kan få for det givne budget. På den måde får man mest for pengene.

Få flere æbler med den rette beskæring af æbletræer

Udover, at det selvfølgelig kan forstyrre havens generelle æstetik, når havens frugttræer får lov til at vokse vildt og hæmningsløst, kan det også have indflydelse på, hvordan træet bærer frugt. Ved den rette beskæring af æbletræer, kan man sikre sig frugttræer, der bærer langt flere og bedre frugter. På den måde har det altså også indflydelse på ens høst, at man får sørge for en ordentlig beskæring.