Tavlemaling er en vandbaseret maling, der fås i mange forskellige farver som fx sort, grå, rød, pink, limegrøn eller den klassiske grønne, du kender fra folkeskolernes tavler. Når du maler en væg med tavlemaling, tørrer denne op til en slidstærk overfalde, hvorpå du kan tegne med kridt. Tavlemaling er derfor en oplagt mulighed for at slippe af med den gamle opslagstavle, og du kan læse mere her, hvis du allerede nu overvejer at investere i tavlemaling. I resten af denne artikel, får du et par gode ideer til, hvordan tavlemaling kan anvendes.

En væg i køkkenet er smartere og større end en lille opslagstavle

Det er uden tvivl de færreste mennesker, der syntes at en gammel opslagstavle er flot og dekorativ i køkkenet. Ikke desto mindre er den for mange en nødvendighed, så der kan holdes styr på de ugentlige opgaver og planer. Med tavlelak kan du slippe for opslagstavlen og i stedet udvælge et område på væggen, eller en hel væg for den sags skyld, og gøre dette til dit nye lille informationscenter.

En halv liter tavlelak dækker et område på fem m2. Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke kan lave en større tavle, men det svarer til en kvadratisk firkant på 2,23 m x 2,23 m, hvilket er nok plads til informationer for de fleste. På din nye vægtavle kan du med kridt lave en ugeplan, en madplan eller blot en to-do liste, så du har styr på ugens pligter. Det er også muligt at bruge tavlen til at skrive små beskeder til familiemedlemmerne, og på den måde kan tavlelak eller skoletavle maling, som det også kaldes, gøre det nemt at holde styr på det hele, uden en grim opslagstavle behøver at hænge i køkkenet.

Børnene vil elske en tegnevæg på værelset

Et andet sted, hvor skoletavlelak ofte anvendes, er på børneværelset. En flot lyserød tegnevæg på pigeværelset eller en blå væg på drengeværelset er et hit hos rigtig mange børn. Der er i de fleste hjem en udbredt enighed om, at børn ikke skal tegne på væggene. Forestil dig så, hvis du kan give dit barn et kridt i hånden og bare lade det tegne løs.

Det kan for nogle forældre virke grænseoverskridende at gøre dette i frygt for, at børnene så begynder at tegne på alle vægge, men barnet kan sagtens forstå, at det kun er på den store lyserøde, grønne, blå, eller hvad farve man nu vælger, væg, at der må tegnes. Og så synes de tilmed at det er rigtig sjovt, at de har en stor væg at tegne på, frem for et lille stykke papir.

Du kan også udnytte en tegnevæg på værelset til at få mere kvalitetstid med dit barn. Stil jer foran væggen og lav en stor flot tegning sammen. Dette er noget nemmere på en væg, end det er at tegne to sammen på et stykke papir. Hvis du ikke har en hel væg, du vil ofre til tavlemaling, så kan du også benytte skoletavlelak på ting som døre og skabslåger, hvor det også hæfter rigtig godt.