Mange tænker ikke over, hvor meget man skal passe på sit hjem. Både når man tager på ferie i en længere periode og bare i dagligdagen. Der er stadig meget tyveri i Danmark, og tyvene bliver mere og mere udspekulerede. Så derfor handler det om at tage sine forholdsregler, når det kommer til ens hjem. Uanset hvor stor eller lille en bolig man bor i.

 

Der findes blandt andet historier, hvor tyve bare ringer på i en opgang og forklarer, at de er tidligere beboere eller postbuddet. Her skal man sørge for at slå sin kritiske sans til og kun lukke dem ind, som har noget at gøre i opgangen.

 

På en villavej kan det desuden være en god idé at lave et godt naboskab, hvor man kan holde øje med hinandens huse. For man bor nemlig ikke længere fra hinanden, at man skal sagtens kan holde øje med genboens hus, når de er taget en uge til Mallorca.

Lad være med at skilte

It rings the elevator bell

Når du tager på ferie, uanset om det er i en kortere eller længere periode, kan det være fristende at skrive det på Facebook eller Instagram. Men når du gør det, kan du også risikere, at potentielle tyve ser det og derved inviterer sig selv indenfor i dit hjem.

 

I den forbindelse kan det være en ekstra god idé at sørge for at informere naboerne om, at du tager på ferie. På den måde kan de holde øje med dit hjem og sørge for, at der ikke kommer nogen på uanmeldt besøg, mens du ikke er hjemme.

 

Det samme gælder, når du får fine nye produkter som en ny computer eller et nyt stort tv. Selvom det kan føles godt at poste det online til dine venner og prale med det nye legetøj, så tænk dig lige om en ekstra gang, hvordan du poster det.

 

Vælg den rigtige tyverialarm

 

Selvom du kan tage alle de forholdsregler, du vil, kan det alligevel ende galt. Man kan aldrig sikre sig hunderede procent. Derfor er det også vigtigt, at du få sikret dig ordentligt. Blandt andet ved at købe en ordentlig tyverialarm, som du er sikker på, kan klare opgaven i dit hjem.

 

Når du skal vælge en alarm, er det vigtigt, at den netop passer til din bolig. Det skal være en forskellig alarm, hvis du bor i en lille 2-værelses lejlighed, end det skal være, hvis du bor i et stort hus med mange børn og dyr. Så skal dine sensorer ligesom opfange noget forskelligt.

 

Så overvej, hvad du har brug for, inden du går ud og køber ind. Hvis det skal være ekstra nemt for dig, så snak eventuelt med dit forsikringsselskab om, hvad der passer til dig. De sidder med den slags til dagligt og vll helst sikkert gerne hjælpe dig med at finde den rigtige alarm.

 

Læs mere her og bliv klogere på, hvilken tyverialarm der passer til dig og dit hjem.