Hvis du bor i et hus, der er af ældre dato og er mere end 50 år gammelt, så er det muligt at du skal have efterisoleret hele huset. I mange ældre huse vil man opdage at standarden for isoleringen af både mure og lofter ikke er hvad den er i dag. For mange år siden gik man simpelthen bare ikke lige så meget op i det, som man gør i dag. Hvis du skal i gang med en renovering af huset, kan det være en god idé også at efterisolere hele huset. Det vil spare dig for mange penge på varmeregningen. Det er vigtigt at du finder et firma der kan klare isolering af hele huset. På den måde får du ordnet det hele på en gang.

 

Hulmursisolering

Hvis du har mure i dit hus, som skal efterisoleres, skal du have fat i nogle, der kan udføre hulmursisolering. Det kan de fleste tømrerfirmaer klare, så det er intet problem at få fat i et kompetent firma. Det kan være en god idé at få lavet en undersøgelse af præcis hvor der skal efterisoleres. Er det alle vægge eller bare nogle få områder? Der er ingen grund til at betale for unødigt arbejde, hvis der ikke er brug for mere isolering. Derfor kan det være godt at få udført en termografering ingen selve isoleringen går i gang.

Det er en forholdsvis nem proces for den professionelle, når der skal hulmursisoleres. Det foregår ved at der tages nogle få mursten ud, hvor man så kan bruge hullet i muren til at fylde hulrummet i muren på med isoleringsmateriale. Ofte vil det være med rockwool. Herefter er det bare at sætte murstenene på plads igen og så er opgaven sådan set udført. Det er en nem opgave og en god investering, da efterisoleringen kan spare dig mange penge på varmeregningen.

 

Loftisolering

 

Det er ofte også nødvendigt at efterisolere på loftet. En kæmpe del af varmen fra huset forsvinder op og dermed op i gennem loftet og taget. Derfor er det vigtigt, at det er isoleret ordentligt og tilstrækkeligt. For mange huse vil det være nødvendigt med efterisolering, da man før i tiden ikke var opmærksom på hvor vigtigt det var med god loftisolering. Varme stiger altid op ad og derfor vil der slippe meget varme ud, hvis der ikke er isoleret ordentligt på loftet. Det er det vigtigste sted i huset i forhold til isolering.

Hvis du ikke har råd til at få efterisoleret hele huset, kan det derfor være en god idé at starte med loftet. Det vil kunne ses på varmeregningen stort set med det samme, hvis det viser sig, at isoleringen slet ikke var tilstrækkelig. Der bruges forskellige materialer til loftisolering. Ofte vil man bruge graunulatisolering. Det er hurtigt og nemt at isolere med, da det fylder alle revner og sprækker med det samme. Det giver et godt resultat, fordi der ikke vil være utætheder.

 

Isolering mellem etager

 

Hvis du bor i et hus med flere etager, kan det også være nødvendigt med efterisolering mellem etagerne. Som nævnt stiger varme op ad og derfor kan man også gøre noget godt, ved at stoppe varmen i at stige op fra den ene etage til den næste. Der er dog også en anden og meget vigtig fordel. Ordentlig isolering mellem etager vil mindste træk og dermed give en meget bedre komfort for dem, der bor i huset. Igen kan man selvfølgelig også spare penge på varmeregningen. Isoleringen kan også give bedre isolering af lyd. Det giver en bedre fordeling af varme i huset og der er mindre risiko for kolde fødder.