En GPS tracking chip er I dag så lille, at du I princippet kunne udstyre din husnøgle med en. Så kan du google dem, næste gang du ikke kan finde nøglerne. Internet 2.0 er godt på vej til at blive hvermandseje. Internet 2.0 kaldes også for ”Internet of things”, tingenes Internet. Ideen er, at stort set alle ting kan udstyres med chips og forbindes med hinanden over nettet.

Chips er også blevet så billige at det nu kan lade sig gøre. Og når alle ting er chippet, så kan de registreres online. De kan også kommunikere med hinanden. Der findes allerede køleskabe der sender dig en sms for at sladre om, at sønnen lige har hugget den sidste øl. De minder dig også om at købe et par flasker på vej hjem, hvis du vil nyde en bajer til fodboldkampen.

Det kan diskuteres om det virkelig er umagen værd at udstyre alle mulige genstande med konstant sladrende chips. Men hvis du er ejer af en flåde firmakøretøjer, giver det godt mening.

GPS tracking og flådestyring

George Orwell ville nok få kuldegysninger ved tanken om en GPS tracker. For os er det kun en logisk konsekvens og videreudvikling af, hvad vi oplever som normal i dag.

Din flåde er egenkapital på hjul.  Du vil sikkert gerne være informeret om hvor din egenkapital befinder sig i verden, og hvor den er på vej hen. Det kan du med GPS tracking. Har du først GPS tracking etableret, bliver styringen af din flåde den rene barneleg.

Med GPS tracking kan du hele tiden se hvor dine køretøjer er henne. På den måde kan du også med det samme se når en fra flokken er faret vild. Eller på anden måde er kommet på afveje. Hvis en af dine biler skulle blive stjålet, kan du udregne hvor den vil være om et kvarters tid. Så kan du invitere politiet til at forberede en velkomst komite ved tyvens bestemmelsessted. Det lyder ret smart.

Alle hader kørebøger

Når dine køretøjer kan trackes i realtid, er det nemt at registrere bevægelserne i en digital kørebog. At holde en kørebog i god orden, kan ellers være stof til hovedpine og mareridt. Alle hader kørebøger. Chaufførerne hader dem. Bogholderen hader dem fordi chaufførerne aldrig udfylder dem godt nok. Og du hader dem nok også af de samme årsager.

GPS tracking genererer løbende rapporter som kan bruges til at oprette elektroniske kørebøger. Disse kørebøger opfylder alt hvad SKAT kræver. At få styr på kørebøgerne bliver nærmest helt automatiseret.

Få dig en fleksibel pakkeløsning til flådestyring

I princippet kan du sagtens styre dine køretøjer selv, med GPS tracking og den tilhørende software. Men hvor mange gange skal den dybe tallerken opfindes? Når du har brug for snedker, kunne du også gøre det selv. Men det giver ikke nødvendigvis god mening. Specialister er bedre til deres fag netop fordi de er specialister. Så heller overlade flådestyring til specialister. De kan gøre det både hurtigere og bedre. Det kan tage lang tid at blive god til flådestyring. Elektronikken gør det nemt, men det er ikke nødvendigvis nemt at holde styr på elektronikken.

Flådestyrings virksomheder som LiveGPS tilbyder flexible pakkeløsninger til alle mulige flådebehov. Live tracking or rapportering, elektroniske kørebøger etc. er kun de mest basale anvendelser af GPS tracking. Der er meget mere at få: Geofencing med automatiske alarmer, tovejs kommunikation, eco drive og endda kørselsadfærd.

Bruger du forsikringsgodkendte GPS trackere, kan du forhandle med din forsikring om præmie nedslag. Sikkerheden for din flåde stiger jo markant med et GPS tracking system, og det er forsikringsselskaber altid glade for.