Når det bliver juleaften kan man om aftenen se mange danske familier danse rundt om juletræet. Det er ikke alle der gør det, men størstedelen går dog rundt og nyder julen. Imens man går rundt om juletræet synger man altid sange. Det er et smukt øjeblik at gå rundt om juletræet. Man holder hinanden i hænderne, kigger skiftevis ind på de levende lys og hinanden og så synger man de samme sange. Det er indbegrebet af hygge og man kommer hinanden ved på en måde, som man slet ikke gør på samme måde i løbet af året. En af de mest populære julesange er Højt fra træets grønne top, som de fleste synger når de går rundt om træet.

De fleste kender tekst til Højt fra træets grønne top

Af og til kan man vælge nogle julesange, hvor ingen helt kender teksten. Det kan hurtigt komme til at lyde lidt dårligt og utilfredsstillende. For det at gå rundt og ikke kunne hele teksten gør, at man mumler lidt, og det er aldrig den bedste lyd. På forhånd kan man dog lige kigge lidt på teksten således, at man kan huske den. For det er ofte sådan, at så længe der er en enkelt person, der kan teksten, så er alt fint. Så hvis du for eksempel lærer hele teksten til Højt fra træets grønne top så kan resten af familien blot følge trop. For bliver de et øjeblik i tvivl om et ord eller en vending så kan de hurtigt lytte på dig og komme i tanker om teksten.

 

En af de store udfordringer med netop julesange er, at man af gode grunde kun synger dem en gang om året. Så ofte ender man med at sige til sig selv, at man skal huske at lære sangene udenad til næste år. Det er noget man tænker når stemningen er høj og man går rundt om træet og kigger ind på lysene. Dog er det noget, som man glemmer lige så hurtigt, som man er kommet på idéen. Så snart man har gået rundt og sat sig for at pakke gaver ud så er situationen en anden og man skænker ikke julesangene en tanke. Det er derefter først til næste år, at man kommer i tanker om, at man stadig ikke kan hele teksten.

Et hæfte med Højt fra træets grønne top gør det nemt for alle

Noget man kan gøre er at lave et hæfte. For som tidligere skrevet er det ideelle, at der er mindst én person, som lærer hele teksten ad. Dette er dog et forholdsvis urealistisk scenarie og derfor er det også en udmærket ide at lave et hæfte, hvor man skriver de sange ned, som man regner med at synge. Her skal man lægge hovedet i blød inden juleaften. For det er vigtigt, at alle de sange, som man måske vil synge, er at finde i hæftet. En af de vigtigste sange er naturligvis Højt fra træets grønne top. Man kan finde teksten her https://de-sjove-jokes.dk/hoejt-traeets-groenne-top/, og her kan man også finde lidt information og baggrundsviden om sangen.